Stiže spas za Kariusa: Javio se klub koji ga želi ove zime
FOTO: EPA

Trenutno j ečetvrti golman Redsa

Stiže spas za Kariusa: Javio se klub koji ga želi ove zime

H. Zilić

Loris Krius bi napokon mogao malo da oživi svoju karijeru, koja je pala nakon katastrofalne partije u finalu lige prvaka 2018. godine gdje je Liverpool poražen od Real Madrida sa 3:1.

Nakon te kijevske crne noći po Kariusa, njemački golman je dugo pokušavao da se vrati u formu, a nisu pomogle ni posudbe.

Liverpool ga je slao u Besitkas, zatim i Union Berlin na posudbe, ali i tamo je Karius imao nekoliko skandaloznih intervencija.

Trenutno je u timu sa Anfielda, ali kao tek četvrti golman, Irac Kelleher je zamjena Alissonu, tu je i Španac Adrian.

Karius ima ugovor sa Redsima do 2022. godine, a čini se da bi spas mogao doći ove zime.

Naime, švicarski Basel je zainteresovan da u svoje redove dovede 28-godišnjeg Kariusa. Liverpoolu bi ponudili dva miliona eura, a Kariusu ugovor na dvije godine sa mogućim produženjem što bi vjerovatno zadovoljilo sve strane.

Možda švicarska bude lijek za Kariusa koji je u karijeri prošao sve omaldinske selekcije Njemačke, kao i akademiju Manchester Citya, prije toga i akademiju Stuttgarta. Jedno vrijeme je branio za Mainz.

Top Komentari

Vela82
Ovaj propo ko Grcka, jos malo pa je mogo zaigrat za nasu ligu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi