Trener iz BiH u stručnom štabu Basela
Zarić na treningu Basela

Novi šef struke cijeni Zarića

Trener iz BiH u stručnom štabu Basela

Adnan Beganović

Nakon serije loših rezultata slavni švicarski Basel zahvalio se na saradnji šefu stručnog štaba Ciriaco Sforzi.

Nakon domaćeg poraza od Vaduza čelnici Basela odlučili su smijeniti šefa stručnog štaba, nekada sjajnog fudbalera Ciriaca Sforzu.

Potraga za novim trenerom nije dugo trajala, a do kraja prvenstva Basel će s klupe predvoditi nekadašnji član stručnog štaba ovog kluba i bivši trener Aarau Patrick Rahmen.

Ovaj stručnjak po dolasku u Basel odlučio je promijeniti i stručni štab, a za svog prvog pomoćnika odabrao je mladog 32-godišnjeg bosanskohercegovačkog stručnjaka Ognjena Zarića.

Zarić, koji je rođen prije 32 godine u Tesliću, početkom ove sezone preuzeo je juniore (U-18) Basela, a sada će imati priliku da radi i sa fudbalerima prvog tima.

Prije dolaska u Basel ovaj mladi stručnjak radio je u Austriji, tačnije u Kufsteinu, a prije toga je sa dosta uspjeha predvodio i kadete Unterhachinga s kojima je bilježio sjajne rezultate u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi