Karlsruher razbucao Vrančićev Paderborn

U Cvajti dominirali domaćini

Karlsruher razbucao Vrančićev Paderborn

Ekipa Paderborna koja u proljetnom dijelu 2. Bundeslige do ovoga kola nije znala na poraz danas je na gostovanju kod Karlsruhera doživjela pravu katastrofu. Sastav u kojem se od prve minute našao i Mario Vrančić poražen je sa visokih 4:0 od KSC-a.

Nakon 12. minute domaći su imali vodstvo golom Torresa, što je bio i rezultat prvih 45 minuta, ali su u nastavku fudbaleri Karlsruhera stisnuli gas pa su još tri lopte završile u golu iza leđa gostujućeg golmana.

Ključni detalj desio se u 63. minuti kada je u igru ušao Nazarov. Upravo je ovaj fudbaler šest minuta kasnije udvostručio prednost domaćih fudbalera, da bi isti igrač šest minuta prije kraja svojim drugim golom povećao prednost KSC-a na 3:0. Sudbinu gostiju zapečatio je Van der Biezen golom tri minute prije kraja za konačnih 4:0.

Fortuna iz Düsseldorfa je od 55. minute bila u zaostatku od jednog gola na gostovanju kod Dynamo Dresdena, a strijelac za domaće bio je Ouali. U sastavu jednog od najvećih klubova nekadašnjeg DDR-a od 46. minute zaigrao je i Zlatko Dedić, slovenski reprezentativac, koji je rođen u Bosni i Hercegovini.

Ipak, u drugoj minuti sudijske nadoknade Latka pogađa za konačnih 1:1 i Dinama tako ostavlja u opasnoj sezoni, na pretposljednjoj poziciji popularne Cvajte.

U posljednjem susretu 24. kola 2. Bundeslige Frankfurt je kao domaćin sa minimalnih 1:0 savladao St. Pauli, a gol Leckija iz 9. minute donio je tri vrijedna bodva FSV-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.