Karoglan iz Žiline u Rijeku

Bivši mladi bh. reprezentativac

Karoglan iz Žiline u Rijeku

E. Škorić

Prvo i najzvučnije pojačanje hrvatskog prvoligaša Rijeke postao je Mislav Karoglan, bivši igrač slovačke Žiline. Karoglan je u svojoj karijeri nastupao i za bh. timove Zrinjski i Široki Brijeg, a dva nastupa imao je i za našu mladu reprezentaciju.

Nova i jedina akvizicija hrvatskog prvoligaša Rijeke postao je Mislav Karoglan, koji je napustio slovačku Žilinu i sa Riječanima potpisao dvogodišnji ugovor. Karoglan je ranije nastupao za aktuelnog prvaka naše države, Zrinjskog, a nosio je i dres Širokog Brijega. U svojoj karijeri uspio je ubilježiti i dva nastupa za mladu selekciju BiH.

"Odlučio sam otići iz Žiline, čekao sam inozmenu ponudu, ali su na kraju Riječani bili najkonkretniji. Oprostio sam Žilini neke dugove, našli smo zajednički jezik i, eto, stigao sam na Kantridu", izjavio je Karoglan, te potom rekao šta misli o svom novom klubu.

"Rijeka je veliki klub. Nadam se da ću opravdati očekivanja, napadač sam, znam da se od mene očekuju golovi. Spreman sam preuzeti odgovornost, ali neću ništa obećavati, jer obećanja nikog ne raduju", završio je bivši igrač Žiline koja je ove sezone iz Evropske lige eliminsala splitski Hajduk.

Karoglan će dres Rijeke obući u šestom kolu kada će svoj debi imati na gostovanju kod Šibenika našeg reprezentativca Ermina Zeca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.