Kashiwa u četvrtini finala protiv Monterreya

Svjetsko klupsko prvenstvo

Kashiwa u četvrtini finala protiv Monterreya

Kashiwa je opravdala ulogu favorita protv Auckland Cityja, kojeg su savladali sa 2:0 na Toyota stadionu i tako se plasirali u četvrtinu finala Svjetskog klupskog prvenstva, gdje će igrati protiv Monterreya.

Junya Tanaka je doveo azijskog prvaka u vodstvo u 36. minuti. Japanski veznjak sjajno je izbacio odbranu Auckland Cityja, sve je sam uradio i pogodio za 1:0. Samo tri minute kasnije nakon jedne gužve u šesnaestercu prvaka Okeanije Masato Kudo je pogodio za 2:0.

Pred kraj prvog poluvremena Kashiwa je imala još jednu dobru priliku da postigne još jedan gol. Auckland City nije ozbiljnije zaprijetio u prvom dijelu utakmice. U nastavku novozelandska ekipa je zaigrala nešto bolje, ali nije uspjela doći do gola, tako da je ostalo 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.