Kasimpasa i Galatasaray podijelili bodove u derbiju 13. kola

Turska Super liga

Kasimpasa i Galatasaray podijelili bodove u derbiju 13. kola

Kasimpasa je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela Super lige Turske. Trenutno drugoplasirani tim Super lige danas je ugostio Galatasaray, a meč je okončan remijem, 1:1. 

Poveo je Kasimpasa pogotkom Malkija u 11. minutu, a konačnih 1:1 postavio je Yilmaz pola sata prije kraja utakmice.

Kasimpasa je drugoplasirani tim na tabeli sa 26 bodova, dok je Galatasaray četvrti sa tri boda manje u odnosu na večerašnjeg protivnika.

Eskisehirspor na domaćem terenu nije opravdao ulogu favorita protiv Karabukspora koji je zasluženo otkinuo bod u utakmici na kojoj nije bilo golova.

Erciyesspor našeg Senijada Ibričića ponovo je poražen, ovog puta od favorizovanog Trabzonspora na gostujućem terenu rezultatom 3:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Adin i dva puta Malouda, dok je čast gostiju spasio Oztekin pogotkom u 59. minutu susreta. Ibričić nije bio u konkurenciji za današnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti