Kasimpaša razbio Karabukspor, Jahić i Ibričić bez nastupa

Gostujuća pobjeda od 3:0

Kasimpaša razbio Karabukspor, Jahić i Ibričić bez nastupa

A. Haznadarević

Večerašnjim trijumfom Kasimpaše na gostovanju kod Karabukspora rezultatom 3:0, otvoreno je 19. kolo turske Super lige.

Bio je to okršaj dvije bodovno prilično izjednačene ekipe, od kojih je domaći Karabukspor imao svega jedan bod prednosti.

 

Ipak, odnos snaga na terenu je bio skoro pa neravnopravan u korist gostiju, koji su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu. Tabare Viudez je u 22. minutu susreta zabio za 0:1, da bi u prvom minutu nadoknade Halil Colak povisio na 2:0.

 

U nastavku ponovo dominacija Kasimpaše, koja je krunisana golom Uchea u 73. minutu meča. 

 

Ono što posebno treba naglasiti je to da na ovom susretu ni Sanel Jahić u redovima Karabukspora, niti Senijad Ibričić koji nosi dres Kasimpaše, nisu zaigrali, niti su se nalazili među izmjenama.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 19. kolo

Karabukspor - Kasimpaša 0:3 (Viudez 22, Colak 46, Uche 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.