Kasper Schmeichel dobio ponudu Arsenala
Foto: EPA

Mijenja Ospinu u Londonu

Kasper Schmeichel dobio ponudu Arsenala

M. Šljivak

Danski golman Kasper Schmeichel bio je jedan od ključnih igrača na putu Leicestera ka tituli prvaka Engleske u prošloj sezoni.

Kao i veliki broj ostalih igrača ovog tima, danski čuvar mreže je proteklog ljeta imao mnogo prilika za odlazak, ali se odlučio za ostanak u Leicesteru.

Međutim, u narednom prelaznom roku Schmeichel će potražiti svoju sreću u drugom klubu. Navodno, 30-godišnji golman a stolu ima ponudu Arsenala, koju je navodno odlučio prihvatiti.

Tako će ovaj golman imati priliku da se pokaže i u londonskom velikanu. Tamo će zamijeniti Davida Ospinu koji je na izlaznim vratima kluba, a za poziciju prvog golmana će se boriti s iskusnim Peterom Čechom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schmeichel je tokom karijere promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Manchester Cityju, a nakon posudbi po niželigašima igrao je za Leeds United, dok je član Lisica postao 2011. godine. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi