Kassai najbolji sudac u 2011.

IFFHS

Kassai najbolji sudac u 2011.

Edmir Škorić
Teme:

Mađar Viktor Kassai proglašen je najboljim sucem u 2011. godini. Prikupio je najviše glasova od strane odabranih redakcija i stručnjaka iz 80 zemalja širom svijeta.

Ovo je 25. IFFHS-ov (Inistitut za nogometnu povijest i statistiku) izbor za najboljeg suca. U izboru je bilo 22 kandidata, 14 evropskih sudaca, pet južnoameričkih, dva azijska i jedan srednjoamerički sudac.

Kassai je sa 138 bodova slavio ispred Engleza Howarda Webba (103) i Uzbekistanca Ravšana Irmatova (97). Nijemac Wolfgang Stark prikupio je 67, a Belgijanac Frank de Bleeckere 63 boda.

Prethodno, u 2010. godini, najboljem sucem proglašen je Webb, koji se u posljednje vrijeme i ne može pohvaliti svojom profesionalošću. Barem ako je suditi prema onome što o njemu pišu otočki mediji.

Rezultati glasovanja:

1. Viktor Kassai (Mađ) 138
2. Howard Melton Webb (Eng) 103
3. Ravshan Irmatov (Uzb) 97
4. Wolfgang Stark (Njem) 67
5. Frank De Bleeckere (Bel) 63

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.