Kasumović: Ovo prelazi moje granice

Sada već bivši predsjednik Čelika

Kasumović: Ovo prelazi moje granice

Edmir Škorić

Fuad Kasumović od danas više nije predsjednik NK Čelik kojeg je preuzeo prije svega mjesec dana, a u razgovoru za SportSport.ba otkrio je detalje svoje nimalo očekivane odluke.

"Da, istina je da sam odstupio sa pozicije predsjednika Čelika.  Vjerujte, situacija u klubu nikada nije bila gora i jednostavno bilo je nemoguće spasiti klub koji ide iz dubioze u dubiozu. Odlučio sam preuzeti klub prije mjesec dana, s namjerama da najprije pogledam sveukupnu sitaciju, pa tek onda odlučim se za nekakve poteze. Ali, kada sam vidio o kakvoj je situaciji riječ, nisam mogao tu ništa napraviti", kazao je sada već bivši predsjednik Čelika za SportSport.ba, rekavši nam i neke od razloga njegovog odlaska:

"Prvi razlog su višemilionska dugovanja, potom i raznorazni problemi sa ugovorima igrača, pa tako klub sedmorici igrača mora plaćati odštetu. Uposlenicima se duguju plate za pet godina. Zaista ima puno raznoraznih stvari koje su klub  dovele na samo dno i, nažalost moram to reći, skoro neizbježnu propast. Mene je strah i krivične prijave, jer će ovo kad tad biti pravna država i neko mora odgovarati za sva ta dugovanja koja su se nagomilala".

Kasumović je pokušao ujediniti i navijače Čelika popularne Robijaše, no...

"Navijači su podijeljeni u četiri grupe i ja sam ih sve pozvao u veliku salu, ali se pozivu na kraju odazvalo 22 čovjeka. Jednostavno, mora se krenuti sve od nule. Kao što sam rekao, ovakvo stanje prelazi moje granice. Mnogo klubova u Premijer ligi nije u sjajnoj situaciji, ali Čelik je sigurno u najgoroj. Želim puno sreće svom nasljedniku, ali najiskrenije, ne vidim luku spasa. Volio bih da se varam, ali...".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti