Katalinić više nije trener Širokog
Ivan Katalinić

Promjene na klupi premijerligaša sa Pecare

Katalinić više nije trener Širokog

Ivan Katalinić više nije trener NK Široki Brijeg. Stručnjaku iz Splita ugovor sa premijerligašem sa Pecare ističe 1. juna, a u klubu su odlučili da neće produžiti ugovor, obzirom na loše rezultate koje je nekadašnji prvak BiH ostvario u ovoj sezoni.

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Katalinića, a kao što smo već i pisali, to bi mogao biti i Josip Kuže,  hrvatski stručnjak koji je vodio i zagrebački Dinamo. Odluku o novom šefu stručnog štaba donijeće Upravni odbor na sjednici koja će biti održana u ponedjeljak.

Uz promjene na klupi, ovog ljeta uslijediće i veliko pospremanje igračkog kadra.   Brazilci Flavio i Alexandre, te Marko Hannich već su dobili slobodne papire, a prekinuta je saradnja i sa Markom Zelenikom. Takođe, Pecaru će napustiti i Marko Jurić i Franjo Šakić, kojima su istekli ugovori, a klupsko rukovodstvo odlučilo je da i sa njima ne produžuje saradnju.

Širokobriježani će morati osnažiti redove ukoliko ne žele da u Evropskoj ligu, koju će igrati zahvaljujući tome što Sloboda nije dobila licencu, ne budu samo puki prolaznici...

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.