Katalonci mogu predahnuti, novi ugovor Busquetsu

Tvrdi tamošnji Sport

Katalonci mogu predahnuti, novi ugovor Busquetsu

U Barceloni mogu predahnuti. Naime, španski mediji uvjereni su kako je iskusni vezni fudbaler Sergio Busquets donio odluku da ostane na Camp Nou i potpiše novi ugovor.

Tridesetogodišnji Busquets je već dugo vremena neizostavni šraf u timu Barcelone, a premda se posljednjih sedmica nagađalo o njegovom odlasku, od toga gotovo pa sigurno neće biti ništa.

Povjerljivi katalonski Sport piše kako su Busquets i Barcelona postigli dogovor, te da bi izdanak La Masije trebao potpisati novi ugovor sa znatno većim finansijskim primanjima, ali i otkupnom klauzulom.

Po novom ugovoru Busquets će odmah po plaćama biti iza Messija, što je način na koji mu se Barcelona želi zahvaliti za sve što je dosad uradio za klub, dok će otkupna klauzula za njega biti - 500 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potpisivanje ugovora se očekuje zvanično u septembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi