Katalonski mediji: Čelnici Barce na sastanku s Coutinhovim agentima!
Nakon sage koju smo ljetos pratili čini se da bi se ovog januara stvari mogle riješiti u svega nekoliko dana

Sve dogovoreno?

Katalonski mediji: Čelnici Barce na sastanku s Coutinhovim agentima!

Endin Čaušević, foto: EPA

Prvi dani nove 2018. godine mogli bi nam donijeti mnogo uzbuđenja što se tiče januarskog prelaznog roka, a ponovo je u centru pažnje veznjak Liverpoola, Philippe Coutinho, koji se nalazi već mjesecima na meti Barcelone.

Coutinho je bio u centru transfer sage proteklog ljeta kada je Barcelona učinila sve da ga dovede svoje redove, ali Liverpool jednostavno nije želio da ga pusti. Međutim, samo nekoliko mjeseci kasnije čini se da je ova saga dobila potpuni preokret.

Naime, katalonski mediji prenose da trenutno traje sastanak između čelnika Barcelone i Coutinhovih zastupnika, te da je tu sve dogovoreno. Coutinho je brzo pristao na sve uslove koje mu nude Katalonci i sada ostaje da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja.

Navodno, Barcelona je spremna da za transfer ovog veznjaka izdvoji čak 160 miliona eura. Klub s Nou Campa bi na račun Redsa prvo uplatila oko 130 miliona, dok bi dodatnih 30 miliona eura uplatila kroz razne bonuse.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovu situaciju dodatno je "zakuhala" situacija pred današnji meč Burnleyja i Liverpoola jer se Coutinho nije našao u konkurenciji za utakmicu. Zbog toga mnogi vjeruju da će Brazilac u narednim danima potpisati za Barcu.

Ipak, najpametnije je da sačekamo konačni rasplet jer smo sličan scenarij gledali i ljetos kada se na kraju ništa nije desilo. Mnogo više bit će poznato u narednim danima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti