Katanec nakon šokantnog poraza: To je fudbal
FOTO: EPA

Slovenci do 80. minute vodili 2:0, pa izgubili

Katanec nakon šokantnog poraza: To je fudbal

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Slovenije sinoć je pretrpjela poraz u duelu sa Švicarskom, iako je deset minuta prije kraja imala prednost od dva gola.

Slovenija je bila na korak do velike pobjede s kojom bi povećala svoje izglede za plasman na Evropsko prvenstvo. No, izabranici Srećka Kataneca nisu izdržali. Od 80. minute do posljednjeg sudijskog zvižduka primili su čak tri gola, pa su ostali i bez boda.

"To je fudbal. To nije nemoguće. Švicarcima mogu samo čestitati. Imali smo priliku za treći pogodak, ali umjesto toga primili smo tri pogotka", istakao je Katanec.

"Do 75. minute smo igrali sjajno, a onda smo počeli griješiti kao i u susretu sa Engleskom. Nemamo vremena  razmišljato o ovoj utakmici, slijedi nam duel sa Estonijom i moramo se dobro pripremiti", dodao je selektor slovenačke reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.