Srbija slavila u Grčkoj, Kolumbija u Ljubljani
Foto: Starsport

Prijateljske utakmice reprezentacija

Srbija slavila u Grčkoj, Kolumbija u Ljubljani

Večeras će biti odigran veliki broj prijateljskih utakmica reprezentacija, a neke su već izašle na teren. U fokusu ovdašnje javnosti bile su, naravno, reprezentacije iz regiona koje su zabilježile polovičan učinak.

Srbija je na gostovanju kod Grčke upisala pobjedu rezultatom 2:0, kojim je još jednom potvrđena dubioza u kojoj se nalaze Heleni. Strijelci za pobjedu gostiju bili su Petrović u 60. i Gudelj u 92. minuti susreta. 

Srbiju je sa klupe na ovom susretu predvodio Radovan Čurčić, dok je na klupi Grčke sjedio Kostas Canas. Podsjećamo, obje reprezentacije su nakon neuspjeha u kvalifikacijama prošle sedmice ostale bez selektora Advocaata odnosno Ranierija.

Kolumbija je gostovala na Stožicama gdje ih je ugostila domaća Slovenija. U susretu koji nije obilovao prevelikim brojem prilika minimalnu pobjedu upisala je južnoamerička selekcija.

Trenutak odluke desio se u 43. minuti kada je nakon lucidno izvedenog prekida lopta stigla do Ramosa koji je pospremio u mrežu. Na kraju se ispostavilo da je taj gol bio i jedini na utakmici.

Prijateljske utakmice:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grčka - Srbija 0:2 (Petrović 60', Gudelj 90+2')
Slovenija - Kolumbija 0:1 (Ramos 43')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.