Katanec: Želim pomoći Zrinjskom da osvoji titulu

Novo pojačanje Zrinjskog za SportSport.ba

Katanec: Želim pomoći Zrinjskom da osvoji titulu

Matija Katanec je novo pojačanje Zrinjskog. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske odlučio se nakon jedne godine vratiti u Mostar i pomoći Plemićima da ove sezone osvoje titulu u BHT Premijer ligi BiH. 

Ovaj 25-godišnji defanzivac je posljednji angažman imao u hrvatskoj Gorici i zahvaljujući dobrim partijama uspio se vratiti u staru formu i ponovo skrenuti interes čelnika premijerligaša iz Mostara. 

"Pri odabiru nove sredine presudilo je to što sam za Zrinjski imao priliku igrati i ranije, tako da me navijači i ljudi iz Mostara vrlo dobro poznaju. Svojim igrama u Zrinjskom sam ranije osigurao transfer u inostranstvo, tačnije u Speziju, i nadam se da će klub na meni zaraditi i u budućnosti. Što se tiče ponuda, bilo je još Sarajevo u igri, čuo sam da me želi i Željezničar, ali na početku sam objasnio zašto sam izabrao baš Zrinjski", kazao je Katanec na početku razgovora za SportSport.ba. 

Katanec se u italijanskom drugoligašu nije priliku, međutim unatoč tome nije mišljenja da je odlazak u redove bio pogreška u karijeri. 

"Mislim da nisam pogriješio, jer sam dosta toga naučio u Italiji i ujedno sam upoznao dobrih ljudi. Vidio sam kako funkcioniše jedan klub na vrhunskom nivou, ali naravno ostaje žal što nisam dobio priliku da se dokažem. Kasnije sam odlučio zatražiti raskid ugovora i potražiti novu sredinu u kojoj ću igrati." 

Rođeni Varaždinac vjeruje da će ispuniti očekivanja u Mostaru. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja ću dati sve od sebe da izborim mjesto u početnoj postavi i da nastupima svojim pomognem Zrinjskom. Cilj nam je sezonu okončati na prvoj poziciji, a konkurenta u toj borbi vidim u Sarajevu i Širokom Brijegu. Također, tu je i Sloboda koja je najveće iznenađenje ove sezone", podvukao je Katanec. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti