Katar opravdao ulogu favorita i savladao Brazil

Katar opravdao ulogu favorita i savladao Brazil

A. Beganović

U prvom susretu Svjetskog prvenstva za rukometaše domaći Katar je teže od očekivanog savladao Brazil (28:23).

Domaći rukometaši su na otvaranju prvenstva stigli do pobjede. Istina, Brazil je bio dostojan rival, no na kraju je Katar sasvim zasluženo slavio.

Domaći su mnogo bolje otvorili susret, a sredinom prvog poluvremena su poveli sa 10:5. No, tu se rukometaši Katara nisu zaustavili, odnosno u 21. minuti su imali prednost od sedam golova (13:6) i činilo se tada da će bez većih problema trijumfovati.

Međutim, Brazilci se nisu mislili tek tako predati i do odmora su zaostatak uspjeli smanjiti na podnošljivih 15:12.

Sredinom drugog dijela domaći se opet odvajaju na velikih 21:15, ali Brazilci su uporni i osam minuta prije kraja dolaze na samo gol zaostatka (21:20).Međutim,  boljom igrom u završnici Katar je uspio doći do prve pobjede 

Grupa A, 1. kolo:

Katar - Brazil 28:23 (15:12)

Katar: Šarić, Vidal, Capote 3, Roine 3, Marković 6, Stojanović, Murad, Memišević 3, Mabrouk 2, Madadi, Benali 3, Hamdoon, Mallash 2, Zakkar, Hassab Alla 6, AL-Karbi 1.

Brazil: Ribeiro, Pacheco, Cardoso, Pozzer, Teixeira, Nascimento, Chiuffa, H.Teixeira, Hubner, Petrus, Candidao, Gama, Silva, Patrianova, Almeida, Toledo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.