Katastrofa Markovićevog Panioniosa
Pao je bio prejak

Grčko košarkaško prvestvo

Katastrofa Markovićevog Panioniosa

U prvim utakmicama četvrtfinala završnice grčkog košarkaškog prvenstva nije bilo iznenađenja. Svi domaći, odnosno bolje plasirani timovi regularnog dijela sezone upisali su pobjede.

Panathinaikos je potpuno „uništio“ Panionios, našeg Nenada Markovića, rezultatom 92:57. U pobjedi domaćeg tima prvo ime bio je Milenko Tepić sa 17 poena, dok je kod Markovićevog tima najefikasniji bio Dejan Borovnjak sa 12 ubačenih poena.

Josh Childress je sa 17 poena i 11 skokova predvodio Olympiakos do pobjede nad Arisom (75:63) kod kojeg je Clark sa 14 poena bio prvo ime. U redovima Olympiakosa oldičan je bio i Linas Kleiza sa 19 poena. Najneizvjesniji duel bio je između Panelliniosa i PAOK-a, a slavio je polufinalsita Eurocupa sa 71:69 zahvaljujući Devinu Smithu koji je ubacio 18 poena.

Zahvaljujući lošoj igru u prvoj četvrtini poraz je doživio i Kolossos našeg Saše Vasiljevića od kojeg je bolji bio Maroussi sa 87:68. Saša je upisao 5 poena i asistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti