Katolici pregazili Santiago
Ibarrola je s dva gola bio prvo ime Catolice

Čile Apertura

Katolici pregazili Santiago

Odigrana je i posljednja četvrtfinalna utakmica doigravanja za prvaka Čilea. Universidad Catolica je bila bolja od Santiago Morningsa sa 4:0.

Universidad Catolica je u prvom meču četvrtfinala doigravanja sa visokih 4:0 pregazila Santiago Mornings i tako vjerovatno riješila pitanje polufinala. Već u 3. minuti su domaći igrači došli do vodstva preko Milovana Miroševića, da bi samo tri minute kasnije Jeison Ibarrola povisio na 2:0. U 26. minuti je već bilo nedostižnih 3:0. Ponovo je strijelac bio Ibarrola. Dvije minute prije kraja meča Universidad je postigao i četvrti pogodak, a autor je bio Washington Torres koji je zatresao vlastitu mrežu. Revanše je za četiri dana u Santiagu, ali teško da Santiago Mornings može dostići ovaj zaostatak. 

Rezultat:

Universidad Catolica – Santiago Mornings 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti