Katolici preuzeli vrh tabele

Čile Clausura

Katolici preuzeli vrh tabele

Nakon šest kola, došlo je do promjene na čelu čileanske Clausure. Kiks vodećeg Audaxa iskoristio je Universidad Catolica, koji je zasjeo na vrh tabele. Dva najveća kluba, Colo-Colo i Universidad de Chile su remizirali u ovom kolu, a kolo je obilježio veliki broj pogodaka.

Audax Italiano je  odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Curico Unida, i na taj način prepustio lidersku poziciju Universidad Catolici. Igrači Audaxa su odigrali svoju najslabiju utakmicu ove sezone, a morali su čak spašavati i bod. Gosti su golom Marcosa Floresa vodili sve do tri minute prije kraja kada Adrian Toledo iz penala donosi bod Audaxu.  

Universidad Catolica je iskoristila kiks Audaxa i gostujućom pobjedom nad Cobreloom zasjela na čelo tabele. Do pobjede su igrači Catolice došli veoma teško, a oba pogotka postigao je Damian Diaz u posljednjih petnaest minuta utakmice.  

Colo-Colo je u gostima kod O'Higginsa igrao 2:2. Colo-Colo je došao u vodstvo golom Augusta Reffoa u 38. minuti, dok je domaći tim  poravnao  u 44. minuti preko Fernanda Menesesa iz penala. Domaćini su došli do preokreta u 60. minuti kada je bio strijelac Meneses, i to ponovo iz penala. El Gigante je bod spasio u 89. minuti preko Ezequiela Mirallesa.    

Universidad de Chile je na svom terenu upotpunio kikseve favorita u ovom kolu. Bod je odnio Everton CD. Domaćini su poveli odmah u 8. minuti odličnim pogotkom Edsona Pucha, da bi na 1:1 izjednačio Maximiliano Perez u 42. minuti.  

Santiago Morning je nastavio s odličnim igrama protiv Iquiqea, kojeg je u odličnoj utakmici savladao sa 3:2. Gosti su poveli u 14. minuti golom Cristiana Campozana, da bi onda uslijedio veliki preokret Santiaga, koji golovima Felipea Diaza, i Diega Rivarole dva puta, dolazi do 3:1. Fernando Murtel je samo uspio smanjiti na 3:2.    

Najefikasniju utakmicu su odigrali Palestino i Union Espanola, čiji je meč završen rezultatom 3:3. Gosti su tri puta vodili, ali su igrači Palestina svaki put smogli snage da se vrate. Strijelci za Palestino bili su Diego Diaz, Hector Tapia i Roberto Bishara, dok su golove za Union postigli Mario Aravena, Eduardo Rubio i Manuel Neira.  

Minimalne pobjede su ostvarili Huachipato nad Cobresalom 2:1, i Nublense nad La Serenom od 1:0. Golove za Huachipato dali su Garcia i Monje, a za Cobresal Nicolas Canales, dok je gol za Nublense postigao Jose Pedrozo.  

Rezultati:

Audax Italiano – Curico Unido 1:1
O'Higgins – Colo-Colo 2:2
Palestino – Union Espanola 3:3
Huachipato – Cobresal 2:1
Nublense – La Serena 1:0
Santiago Morning – Iquique 3:2
Cobreloa – Universidad Catolica 0:2
Universidad de Chile – Everton CD 1:1

Tabela:

1. Universidad Catolica 15
2. Audax Italiano 14
3. Everton CD 13
4. Universidad de Chile 12
5. Santiago Morning 12  
...................................
16. O'Higgins 5
17. Nublense 2
18. Iquique 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.