Kauboji bez medalje: Poljska izbacila Hrvatsku
Foto: EPA

Hrvatska ispala u četvrtfinalu

Kauboji bez medalje: Poljska izbacila Hrvatsku

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske poraženi su u četvrtfinalu Olimpijskih igara od selekcije Poljske rezultatom 30:27.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Hrvati prvi dolaze do dva gola prednosti u 18. minuti (11:9), ali su potom potpuno stali. Poljska fantastičnom odbranom i izvrsnim rješenjima u napadu pravi seriju od 6:0 i odlazi na četiri gola prednosti, 15:11.

Četiri gola prednosti Poljaci su imali i na poluvremenu (18:14), a kada su u 33. minuti došli do plus šest 20:14, činilo se kako je u ovom meču sve gotovo.

Međutim, Kauboji se nisu predali, već su meč uveli u neizvjesnu završnicu. Potpuno su se vratili u meč i pet minuta do kraja su došli do izjednačenja, 26:26.

Ipak, do veliko preokreta nisu mogli. Prvo Duvnjak gubi loptu, Stpančić dobija crveni karton i tu je bio kraj. Treba istaći i sjajne odbrane Wyszomirskog na golu Poljske i to u ključnim trenucima meča, pa je ova selekcija sasvim zasluženo prošla u polufinale, gdje ih čeka Danska.

Karol Bielecki je bio nezadrživ za Hrvatsku. Postigao je 12 golova, Lijewski je dodao sedam, dok su isti broj golova kod Hrvatske postigli Ivan Čupić i Luka Stepančić.

Olimpijske igre, četvrtfinale:

Poljska - Hrvatska 30:27

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi