Kauboji pobijedili Francusku i otišli u četvrtfinale
Foto: EPA

Pešić junak meča

Kauboji pobijedili Francusku i otišli u četvrtfinale

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Francusku 29:28 u četvrtom kolu rukometnog turnira u Riju, te su osigurali plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu. Već u prvoj minuti su poveli s 2:0 preko Gojuna i Brozovića, da bi Francuzi tek u četvrtoj minuti preko Portea došli do prvog gola.

Odbrane su zatim dominirale. Francuzi su u 14. minuti došli do prvog vodstva, 6:5, ali Kozina sa sedmerca dolaze do izjednačenja.

Finiš prvog poluvremena donosi nešto efikasniju igru. Kauboji su sjajnom odbranom uspjeli da Francuze limitiraju na 12 golova u prvom poluvremenu, nakon kojeg je Hrvatska imala plus dva, 14:12.

Naši susjedi su bolje ušli i u drugo poluvrijeme. Domagoj Duvnjak je igrao sjajan meč i Hrvati su bili mnogo bolji kada je on bio na terenu.

Otišla je Hrvatska i u nekoliko navrata na plus tri, ali su se Francuzi konstanto vraćali, te su u 41. minuti preko Srohainda sa sedmerca ponovo izjednačili rezultat na 18:18.

Zatim je uslijedila žestoka igra Francuza. Igrali su dosta grubo, igralo se gol za gol, a u 46. minuti sa novog sedmerca Guigou pogađa za vodstvo Francuske od 22:21.

Okrenula je Hrvatska potom meč u svoju korist. Vodili su do samog kraja, u 58. minuti Horvat pogađa za 29:28, da bi zatim Francuzi ponovo dobili sedmerac.

Ipak, Ivan Pešić sjajno brani i Hrvatska dolazi do pobjede.

Kopljar je vodio Hrvatsku do pobjede sa šest golova, dok je Guigou na drugoj strani postigao 10 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi