Kauboji preko Poljske do polufinala

Hrvatska tamo gdje joj je i mjesto

Kauboji preko Poljske do polufinala

Adnan Beganović

Nakon Danske, Španije i Francuske plasman u polufinale Evropskog prvenstva za rukometaše obezbijedila je i reprezentacija Hrvatske koja je u odlučujućem susretu bila bolja od Poljske (31:28).

Poljska je mnogo bolje otvorila večerašnji susret i u 10. minuti imala je prednost od tri gola (6:3). Međutim, nakon toga izabranici Slavka Goluže ubacuju u brzinu više i četiri minute kasnije stižu do izjednačenja (6:6), a malo zatim i do vodstva (9:8).

U drugom dijelu prvog poluvremena Poljaci su ponovo bolji, pa u samu završnicu ulaze sa vodstvom od 14:11, no do odmora Kauboji postižu tri, a Poljaci jedan pogodak, pa se na poluvrijeme odlazi pri rezultatu 15:14.

Hrvatska furiozno otvara drugo poluvrijeme i s tri gola iz kontranapada (Štrlek dva, Ćupić jedan), u 33. minuti stiže do prednosti (17:15). Selektor poljske reprezentacije primoran je uzeti minut odmora, ali njegovi izabranici ne odgovaraju na najbolji način, pa Štrlek u 35. minuti pogađa za 18:15, a dva minuta kasnije Kauboji dolaze na plus četiri.

Sredinom drugog dijela, tačnije u 45. minuti Hrvatska ima prednost od pet golova (24:19), ali Poljaci se ne predaju, te s igračem više postižu tri gola i vraćaju se u utakmicu.

Međutim u posljednjih deset minuta Hrvatska pokazuje zašto je godinama u vrhu svjetskog rukometa i zasluženo dolazi do pobjede kojom se plasirala u polufinale.

U polufinalu će Hrvatska igrati sa Danskom, dok drugi polufinalni par čine Španija i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti