Kavala bolja od Patrasa, Mitrović postigao četiri poena

Pobjeda ekipe Nemanje Mitrovića

Kavala bolja od Patrasa, Mitrović postigao četiri poena

U drugom susretu Grčke košarkaške lige koji je počeo u 16 sati, Kavala Nemanje Mitrovića odmjerila je snage sa Apollon Patrasom. Domaćin je slavio 85:67.

Kavala je na svom terenu dočekala Patras. Odličan susret odigrale su ove dvije ekipe. Domaćin je bio bolja ekipa u prvih deset minuta utakmice, a ekipa našeg Nemanje Mitrovića vodila je 22:17 nakon prve četvrtine. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolji su gosti, pa na odmor odlaze sa vodstvom 41:39. 

 

U nastavku Kavala je zaigrala bolje, pa je treći period riješila u svoju korist rezultatom 19:13. Kavala je nastavila u istom ritmu, te je na kraju potpuno zasluženo slavila 85:67.

 

Najefikasniji u redovima Kavale bio je Coleman sa 34 poena, dok je Mitrović postigao četiri. Kod gostiju 19 poena postigao je Agyropoulos. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.