Kavala ispustila 20 poena prednosti protiv Ikarosa

Kavala od gotovog napravila veresiju, Mitrović bez učinka

Kavala ispustila 20 poena prednosti protiv Ikarosa

Kavala Nemanje Mitrovića na svom je parketu dočekala Ikaros i u drugom poluvremenu prokockala dvadeset poena viška, te izgubila, 83:82.

Prvih pet minuta utakmice Ikaros nije mogao do koša, što je Kavala znalački iskoristila i napravila seriju, 14:0. Nakon prvih deset minuta Kavala je vodila 27:13. Ista slika na terenu i u drugoj četvrtini. Kavala je bolja ekipa na terenu i na odmor odlazi sa vodstvom 49:29.

 

U nastavak je Ikaros ušao mnogo bolje, a treću četvrtinu su riješili u svoju korist, 27:17. Nije Kavala dozvolila gostima da se vrate u susret u prvih pet minuta igre u odlučujućem periodu. Na polovini igre u posljednjoj četvrtini imali su plus 12, a onda je uslijedila serija gostiju, pa smo imali egal u posljednjoj minuti, a Ikaros je stigao i do potpunog preokreta i slavio 83:82.

 

Najefikasniji u redovima Kavale bio je Gagaloudis sa 26 postignutih poena, dok je Coleman dodao 15. Nemanja Mitrović je odigrao osam minuta, ali se nije upisao među strijelce. U redovima gostiju po 23 poena postigli su Kyritsis i Gibson.  

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.