Kavala poražena, Mitrović opet odigrao odlično

Odličan nastup Nemanje Mitrovića

Kavala poražena, Mitrović opet odigrao odlično

Kavala našeg Nemanje Mitorvića gostovala je danas kod Ikarosa u okviru 20. kola grčke Superlige. Domaćin je slavio 76:73

Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe. Nismo imali priliku vidjeti atraktivnu igru dvije ekipe, a gosti su imali minimalnu prednost, 16:15. U nastavku se efikasnost malo popravila, a domaćin je drugi period igre dobio rezultatom 19:18, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom. 

 

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru domaće ekipe. Ikaros je u trećoj četvrtini postigao 26 poena, te je u posljednjih deset minuta ušao sa sedam poena prednosti. U odlučujućoj četvrtini nešto bolje je zaigrala Kavala, pa je domaćin vodio 71:69 jednu minutu prije kraja. Domaćin je do kraja zadržao prednost, te je slavio 76:73. 

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Vrkić sa 17 poena, dok je za goste najefikasniji bio naš Nemanja Mitrović sa također 17 poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.