Kavala slavila u gostima, Mitrović postigao sedam poena

Velika pobjeda Kavale

Kavala slavila u gostima, Mitrović postigao sedam poena

KAO Dramas dočekao je danas u okviru osmog kola Grčke košarkaške lige Kavalu našeg Nemanje Mitrovića. Bolji su bili gosti i slavili pobjedu, 73:72.  

Prvih deset minuta mnogo bolje su odigrali gosti. Limitirali su Dramas na samo 11 poena i u drugu četvrtinu ušli sa devet poena viška. U nastavku prvog poluvremena domaćin je zaigrao mnogo bolje i na odmor otišao sa četiri poena zaostatka, rezultat je bio 35:31. 

 

U durgom poluvremenu Dramas je stigao do preokreta, treću četvrtinu dobili su ubjedljivo, 23:12 i u odlučujućih deset minuta ušli sa sedam poena prednosti. Utakmica sa puno preokreta još jedan nam je ponudila u posljednjih deset minuta, ovaj period igre gosti su otvorili serijom, 11:2. Uspjela je Kavala ovaj put sačuvati prednost i slaviti, 73:72. 

 

Najefikasniji u redovima Kavale bio je Stilianou sa 12 poena, dok je u redovima domaćina 17 postigao Palmer. Nemanja Mitrović je odigrao 19 minuta i postigao sedam poena, uz tri skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.