Kavaš napustio Gorenje, čeka se sljedeći

Problemi u Gorenju

Kavaš napustio Gorenje, čeka se sljedeći

Adnan Beganović

Rukometni klub Gorenje, protivnik našeg šampiona Bosna BH Gasa u LP, nalazi se u velikim financijskim problemaima pa su čelnici kluba slovenačkog prvaka odlučili porazgovarati sa gotovo svim igračima oko smanjivanja njihovih primanja.

Prvi na razgovoru je bio povremeni slovenački reprezentativac Boštjan Kavaš koji nije pristao na smanjenja ugovora te su klub i on odlučili sporazumno prekinuti saradnju.

Još uvijek nema informacija gdje će Kavaš nastaviti karijere, a kao njegovi mogući novi poslodavci spominju se neki klubovi iz Španije i Njemačke.

Prema pisanju slovenačkih medija u narednim danima na razgovorima sa rukovodstvom kluba trebali bi se naći i naš reprezentativni srednjak Adnan Harmandić te Momir Rnić.

Bilo kako bilo, ovakva situacija u Gorenju odgovara našem šampionu jer Bosna će sa Slovencima i francuskim Chamberyjem najvjerovatnije voditi mrtvu utrku za 4. mjesto u grupi B Lige prvaka koje vodi u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.