Kazna za Rumuniju
Aihan Omer

Nova afera u rukometu

Kazna za Rumuniju

M. Maksimović

Evropska rukometna federacija je odlučila kazniti reprezentaciju Rumunije kao i dopredsjednika Rumunjskog rukometnog saveza Palau Petrea odnosno selektora Aihana Omera za pokušaj podmićivanja sudija.

EHF je pokrenuo istragu u kojoj se Petrea i Omera  optužuju za podmićivanja sudija na utakmici kvalifikacija za SP 2009, Rumunija - Crna Gora. Prije početka utakmice koja se igrala u Oradei 14. juna prošle godine, Petrea i Omera su prišli sudijskom dvojcu nudeći im novaca za ''dobro'' suđenje.

Rumunija je u tom susretu pobjedila 29:24, ali je EHF nakon pregledanih snimaka ustanovio da
sudije u ovom susretu nisu uticale na krajnji ishod. Nakon svega ovoga Rumunjski rukometni savez je kažnjen sa 27 500 eura, a ukoliko se nešto slično ponovo dogodi reprezentacija Rumunije odnosno reprezentativni rukomet će biti kažnjen dvogodišnjom suspenzijom. Petrea i Omera su kažnjeni petogodišnjom zabranom učesća u svim međunarodnim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.