Kazna zbog “puštenog vjetra”

Molimo, ponašajte se kulturno na terenu!

Kazna zbog “puštenog vjetra”

M. Skaka

Postoje različiti trikovi kojima se fudbaleri služe kako bi razbili koncentraciju protivnika, međutim jedan originalni pokušaj nije naišao na odobravanje sudca u nižoj engleskoj ligi.

Na susretu Chorlton Ville i International Manchestera jedan od domaćih igrača zaradio je žuti karton nakon što je “pustio vjetar” u trenutku dok je protivnički igrač izvodio jedanaesterac. Kazneni udarac je odbranjen, ali je sudac naredio da ponovo bude izveden, a napristojni igrač kažnjen je žutim kartonom zbog “nekulturnog ponašanja”.  

Trener Ville nakon susreta je rekao: “Mislim da je neko napravio zvuk ustima, ali ne mogu biti siguran.”.

Iz drugog pokušaja, jedanaesterac je pretvoren u pogodak, ali je Villa ipak savladala International Manchester  sa 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.