Trojica 'na hlađenju' narednog vikenda

Kartonirani igrači

Trojica 'na hlađenju' narednog vikenda

S. Grebović

Iza nas je vrlo uzbudljivo peto kolo Premijer lige BiH u kojem je postignuto nekoliko zanimljivih rezultata.

Svakako da je najupečatljivija pobjeda Zrinjskog u Banja Luci rezultatom 5:1, te pobjeda Slobode u Mostaru nad ekipom Veleža.

Postignuto je tačno 20 golova na šest utakmica, a lidersku poziciju zadržala je ekipa Mladena Žižovića.

I naredno kolo donosi nam dosta zanimljivih utakmica. Svakako da se izdvajaju dvoboji između Plemića i ekipe Tuzle City, te meč na Tušnju između Slobode i Sarajeva.

Pored tog meča izdvaja se i susret na Pecari gdje će domaći Široki dočekati Velež.

Što se tiče akomuliranih kartona u 5. kolu su treće žute kartone zaradila tri fudbalera. U pitanju su Nedim Mekić iz Željezničara, Kerim Palić iz Sarajeva, te Andrej Đurić iz ekipe Leotara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ranije će zbog crvenih kartona pauziraju Dupovac iz Sarajeva, Milojević iz Borca, te Mehanović iz Tuzle City.

U subotu se sastaju Leotar-Posušje, Sloboda-Sarajevo i Zrinjski-Tuzla City, dok će dan poslije snage odmjeriti Rudar-Borac, Radnik-Željezničar, a kolo će zatvoriti pomenuti hercegovački derbi između Širokog i Veleža.

Top Komentari

nedoni46
Bravo upravo fks, besic posudba, lazic nema papire, palic i dupovac suspendovani, hocel ahmo igrat stopera?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi