Kaznena ekspedicija sa Koševa protutnjala i Gabelom

Novi trijumf Sarajeva

Kaznena ekspedicija sa Koševa protutnjala i Gabelom

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su kao gosti GOŠK sa 2:0 u susretu 14. kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je u Gabeli nastavio seriju dobrih rezultata i izvjesno je kako će ekipa sa Koševa biti legitiman kandidat za naslov prvaka.

Sarajevo bolje otvara susret i u osmoj minuti dolazi do vodstva. Elvis Sarić lagano prolazi odbranu GOŠK-a po desnoj strani, ubacuje za Mersudina Ahmetovića kojem nije bilo teško da sa pet metara savlada Kozića za prednost od 0:1.

Novu dobru šansu Bordo tim propušta u 16. minuti. Nova lijepa akcija izrodila je priliku za Hebibovića, ali ovog puta Kozić dobro brani.

Potom prijeti i GOŠK. Nesporazum u odbrani gostiju međutim ne uspijevaju iskoristiti, a mrežu je spasio golman Pavlović.

Golman Sarajeva je i u 30. minuti dobro intervenisao nakon udarca Ereiza, a potom se igra potpuno umirila. Nismo vidjeli ništa do kraja prvog dijela i na odmor ekipa Husrefa Musemića odlazi vodstvom od 0:1.

Veliku šansu za promjenu rezultata imali su u 57. minuti Ahmetović i Hebibović. Prvo je Ahmetović loše šutirao iz dobre pozicije, a zatim je Hebibović na pet metara od gola samo dodao loptu golmanu Koziću.

Potom je ponovo uslijedio period mirne igre u kojem nismo mogli vidjeti apsolutno ništa, da bi u 71. minuti Bordo tim riješio sve dileme oko pobjednika. Fantastičnu akciju odigrali su gosti, Ahmetović je upisao asistenciju, a Krste Velkoski pogađa za 0:2.

Imao je GOŠK dobru priliku da se u 83. minuti vrati u meč. Sušić je dobro šutirao, ali je Pavlović fantastično odbranio njegov šut.

Do kraja Bordo tim lagano završava posao. Ostalo je 0:2 i ekipa Husrefa Musemića je došla do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

GOŠK- Sarajevo 0:2 (Ahmetović 8', Velkoski 71')

GOŠK: Kozić, Radeljić, Ereiz, Odak, Anković, Mišić, Raguž, Zolj, Dodig, Vego, Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Bekić, Adukor.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi