Kažnjen Gerard Pique
Foto: EPA

Četiri utakmice suspenzije za Piquea

Kažnjen Gerard Pique

Midhat Šljivak

Gerard Pique kažnjen je s četiri meča suspenzije zbog vrijeđanja sudije u meču španskog Superkupa protiv Athletic Bilbaa.

Defanzivac katalonskog kluba je izvrijeđao pomoćnog sudiju na ovom meču, te mu je glavni sudija Velasco Carballo pokazao direktan crveni karton.

Španska fudbalska federacija donijela je danas odluku da se 28-godišnji štoper kazni sa četiri utakmice. Tako će Barcelona na početku sezone igrati bez glavnog defanzivca, koji će pravo nastupa imati tek u meču protiv Celte 23. septembra.

Pique će propustiti duele s Athletic Bilbaom, Malagom, Atletico Madridom i Levanteom.

Njegovo odsustvo imaće dosta utjecaja na igru Barcelone. Umjesto Piquea priliku za igru bi mogli dobiti Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu, Marc Bartra i Javier Mascherano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique se nakon uvreda i javno izvinio, ali mu to nije pomoglo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.