Kečalović: Ovo je perspektivna generacija igrača

Vjeruje u naš juniorski tim

Kečalović: Ovo je perspektivna generacija igrača

E. Čaušević

Juniorska reprezentacija BiH jučer je poražena od Francuske sa 1:2 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I pored negativnog rezultata opšti je utisak da je ekipa prikazala dobru igru i da je zaslužila bolji rezultat, što potvrđuje i pomoćni trener u našoj selekciji Ahmet Kečalović:

"Dobro smo skautirali protivnika pa smo na adekvatan način postavili ekipu. Momci su malo bojažljivo ušli u utakmicu, ali su u nastavku pokazali karakter, želju, htjenje i dosta kvalitetnu igru. Stvorili smo i mnogo prilika koje nismo iskoristili. Bili smo blizu dobrog rezultata".

Kečalović smatra da je ova generacija nadarena:

"Ova ekipa je jako perspektivna i kvalitetna. Osim toga, oni su dobri i odgovorni momci. Sve zadatke koje stavimo pred njih izvršavaju ozbiljno i na pravi način. Vjerujem da su pred njima blistave karijere".

U zadnjem kolu očekuje tri boda:

"Siguran sam da će momci pokazati kvalitet protiv Andore i ostvariti pobjedu i plasman u elitni krug. Definitivno smo bolji tim i to moramo u utorak da pokažemo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi