Piplica se ukazao u Mađarskoj: Bilijar, smušenost i na kraju komičan pogodak

Već se vrti po društvenim mrežama

Piplica se ukazao u Mađarskoj: Bilijar, smušenost i na kraju komičan pogodak

Haris Zilić

U fudbalu često svjedočimo i nekim komičnim golovima, a jedan takav nam stiže iz Mađarske prethodnog vikenda i već se uveliko vrti na društvenim mrežama.

U 34. kolu mađarske Merantil Bank lige ili drugog ranga takmičenja ekipa Kecskemetija je sa 4:0 savladala Szeged, a prvi pogodak je bio zanimljiv.

Nakon dosta odbijanja i velike gužve, tačnije pravog bilijara u šesnaestercu gostiju lopta je došla do golmana gostiju Molnara-Farkasa koji je podsjetio ne legendarnog bh. golmana Tomislava Piplicu.

Golmanu Szegeda je ispala lopta koja je išla pod samu prečku, a to je iskoristio fudbaler domaćih Hadaro i pogodio za 1:0.

Ovome dodajmo da je Kecskemeti ovim trijumfom stigao do druge pozicije koja vodi direktno u društvo najboljih, a do kraja prvenstva su ostala četiri kola. Vasas je već novi prvoligaš, a Kecskemeti i DVTK će voditi veliku borbu za drugu kartu koja vodi u mađarsku fudbalsku elitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi