Veszprem poveo sa 2:0

Finale mađarskog rukometnog prvenstva

Veszprem poveo sa 2:0

Adnan Beganović

U finalu mađarskog rukometnog prvenstva Veszprem je protiv Szegeda poveo 2:0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Drugi susret bio je jako neizvjestan, a momčad našeg reprezentativca Mirsada Terzića, u samoj završnici imala je više sreće, te je pobjedom (32:31) došlo do ogromne prednosti.

Szeged je 8 minuta prije kraja susreta imao veliku prednost (29:25), no na kraju je istu ispustio. Istina, Szeged je mogao do remija, no sedmerac Žvižeja odbranio je golman Veszprema Nandor Fazekaš, te tako svom timu donio pobjedu.

Kod Veszprema najefikasniji su bil Ivancsik i Perez sa po 7 postignutih pogodaka, dok su kod Szegeda već spomenuti Žvižej sa 13 i Nenadić sa 9 pogodaka bili najučinkovitiji. Kapiten naše reprezentacije, Mirsad Terzić, postigao je 1 pogodak.

Rukometno prvenstvo Mađarske, finale:

Szeged - Veszprem 31:32 (13:14)

Veszprem u seriji vodi 2:0, a treći susret na rasporedu je 23. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti