Kek neočekivano napušta kormilo Rijeke?
Foto: EPA

Slovenci ga žele natrag

Kek neočekivano napušta kormilo Rijeke?

Ako je suditi prema pisanju slovenačke štampe, Matjaž Kek bi mogao neočekivano napustiti kormilo Rijeke. 

Nakon što je Srećko Katanec objavio kako napušta klupu nacionalne momčadi, čelnici krovne kuće slovenačkog nogometa krenuli su u kovanje planove za budućnost reprezentacije i navodno je prvi 'pick' upravo Matjaž Kek. 

Nije tajna da predsjednik Slovenačkog nogometnog saveza Radenko Mijatović već neko vrijeme pokušava nagovoriti Keka da preuzme reprezentaciju, koju je prethodno vodio u periodu od 2007. do 2011. godine. Sa Slovenijom je godinu dana prije odlaska izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, što je ujedno bilo i posljednje veliko takmičenje na koje su se plasirali. 

Da li će Kek napustiti Rijeku zbog posla u reprezentaciji Slovenije, trenutno nije poznato, međutim ovaj iskusni stručnjak je u svakom intervjuu naglašavao kako je selektorski posao u vlastitoj zemlji nešto posebno za svakog trenera.  

Slovenci su inače izgubili gotovo sve šanse za plasman na Mundijal. U zadnjem kolu igraju protiv Škotske, koju moraju dobiti i nadati se da će Malta napraviti čudo i pobijediti Slovačku, što je pak scenarij iz naučne fantastike. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi