Kek žarko želi u Dinamo, ali jedna stvar ga muči
EPA

Ranije vrhunski vodio Rijeku

Kek žarko želi u Dinamo, ali jedna stvar ga muči

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Matjaž Kek najbliži je preuzimanju Dinama.

Klupa 'modrih' ostala je upražnjena nakon što je naglo smijenjen Igor Jovićević, a iako je u međuvremenu na njegovo mjesto postavljen Zoran Mamić, jasno je kako se radi samo o privremenom rješenju.

U Dinamu su željeli da dobiju na vremenu kako bi u miru mogli izabrati trenera koji bi po svim paramterima odgovarao klubu, a kao najozbiljniji kandidat trenutno figurira Matjaž Kek koji je u HNL-u ostavio veliki trag.

Da nije riječ samo o glasinama potvrdio je i sam Kek koji je navodno cijeli jučerašnji dan proveo razmišljajući o angažmanu na klupi Dinama, ali pred njim postoji i problem - ugovor sa NZS-om.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako Kek žarko želi priliku na Maksimiru, da bi postao novi šef struke morat će najprije pronaći zajednički jezik s predsjednikom NZS-a Radenkom Mijatovićem uz eventualno određene finansijske kompenzacije.

Kek je prethodno u HNL-u radio od 2013. do 2018. godine vodeći s Rijekom. S ovim klubom je u sezoni 2016/2017. osvojio i dvostruku krunu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi