Kelati iz Unicaje u Olympiacos
Kelati napustio Unicaju

Košarkaški transfer

Kelati iz Unicaje u Olympiacos

Thomas Kelati (195 cm visine, 1982. godište), postao je novi igrač atinskog Olympiacosa, aktuelnog viceprvaka Grčke.

Kelati igra na pozicijama beka šutera i niskog krila, a za tim Unicaje iz Malage je u Euroligi, u sezoni 2008/09. prosječno bilježio 11.8 poena, uz 1.9 skokova i 1.3 asistencije.

Amerikanac je karijeru počeo u Washington State u NCAA ligi. Nakon četiri sezone pristupio je 2005. godine belgijskoj Dexiji Mons-Hainaut sa kojom je godinu kasnije osvojio Kup.

Treba kazati da je novi igrač Olympiacosa blizu dobijanja pasoša Poljske budući da mu je supruga Poljakinja pa se očekuje da procedura dobijanja državljanstva protekne bez problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije