Keller: Hoće li Sead nastupiti u Minhenu tek ćemo odlučiti
Foto: Hasan Bratić

Kolašincu još bruji u glavi

Keller: Hoće li Sead nastupiti u Minhenu tek ćemo odlučiti

Fudbaleri Schalkea su u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka na svom terenu doživjeli pravu rezultatsku katastrofu nakon što ih je Real Madrid savladao sa visokih 6:1.

Pored teškog poraza situaciju u redovima ekipe Jensa Kellera dodatno su otežale povrede neke od ključnih igrača njegovog tima, a izvjesno je da će derbi u okviru 23. kolu Bundeslige kada sastav iz Gelzenkirhena gostuje u Minhenu propustiti Felipe Santana.

"Felipe će odsustvovati nekoliko sedmica", rekao je kratko Jens Keller prije današnjeg treninga njegove ekipe, dodavši: "To je naravno težak udarac za nas".

Pored defanzivca "kraljevsko-plavih" za gostovanje kod aktuelnog šampiona Evrope upitna su još trojica fudbalera među kojima je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji je susret protiv Reala napustio u 75. minuti zbog povrede vilice. Zmaj prema riječima Kellera gotovo nije spavao cijelu noć nakon susreta sa Kraljevima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Njemu bruji glava. O tome hoće li Sead istrčati na teren u Minhenu ćemo tek odlučiti, ima još vremena", rekao je trener Schalkea, kojem dodatne probleme oko sastava zadaju i povrede Kevin-Princa Boatenga (problemi sa mišićima) i Romana Neustädtera (bolovi u koljenu). 

"Nadam se da će momci biti spremni na vrijeme", objasnio je Keller, ali i dodao da neće riskirati da u sastav uvrsti fudbalere koji ne budu u potpunosti spremni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije