Kemal Alispahić preuzeo klub iz Jordana

Asistirat će mu bivši igrač Sarajeva

Kemal Alispahić preuzeo klub iz Jordana

Bh. stručnjak Kemal Alispahić preuzeo je klub po imenu Al Ramta iz Jordana. 

Iako je imao potpisan ugovor sa Najranom iz Saudijske Arabije, bivšem treneru Čelika, Željezničara i Sarajeva je propao angažman i na kraju je prihvatio poziv iz Jordana. Alispahić je sa Al Ramtom potpisao ugovor na godinu i pol dana. 

"Imao sam neke ponude za Katar i Tajland, ali ovo mi je više odgovaralo. Liga ima 12 klubova i završava se krajem aprila, nakon čega se vraćam u Sarajevo na odmor. Poslije idu pripreme za novu sezonu", kazao nam je Alispahić. 

Alispahić je za saradnike uzeo Vahidina Čahtarevića, bivšeg igrača Jedinstva i Sarajeva, te Miroslava Stojnića koji je u prošlosti branio za Partizan. U klubu je još fizioterapeut Miloš Živković iz OFK Beograda. 

Vrijedi podsjetiti da je Alispahić u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri već imao priliku raditi u inostranstvu. Vodio je Kirklarelispor, Sabu Battery, Mughan, Al Ittihad, Ravan Baku i reprezentaciju Tadžikistana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi