Osmanković je danas protiv Zrinjskog teško nastradao, ali nije prvi put

Deja vu

Osmanković je danas protiv Zrinjskog teško nastradao, ali nije prvi put

E. Ganibegović

Zaostalu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su u Banovićima odigrali Sloboda i Zrinjski.

Izabranici Sergeja Jakirovića na kraju su odnijeli pobjedu rezultatom 0:1, a gol odluke je u 61. minuti postigao Hrvoje Barišić.

U ovoj utakmici vidjeli smo i dva zaista ružna duela. Prvo poluvrijeme obilježio je duel Bilbije i Devedžića, a napadač Zrinjskogo ostao je bez zuba.

Ipak, mnogo gore se proveo defanzivac Slobode Kemal Osmanković. Minuta je bila 79. kada su on i Ćorluka neoprezno krenuli u jedan duel, a Josip ga je udario koljenom u glavu.

Ljekarske ekipe su odmah utrčale na teren, dugo je Kemal ležao, čak su i nosila bila spremna no na svu sreću nisu bila potrebna.

Osmanković se nekako pridigao i u zagrljaju dvojice doktora Slobode izašao s terena vidno dezorjentisan, a umjesto njega na teren je ušao Said Husejnović.

Oglasi

Deja vu

Pomalo je i nevjerovatna informacija da se ovo Osmankoviću već po drugi put događa u duelima protiv Zrinjskog.

Derbi 14. kola Premijer lige u sezoni 2018/19. u Mostaru su igrali Zrinjski i Željezničar, a Osmanković je doživio nešto slično kao i danas.

Kemal Osmanković je krenuo prema lopti i glavom udario u tadašnjeg igrača Zrinjskog Tonija Jovića i ostao je nepomičan ležati na travi.

Osmanković je inače, za razliku od danas, nakon ukazane pomoći pokušao igrati utakmicu, ali zbog potresa mozga to nije mogao pa je odmah prevezen u bolnicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada su igrači na terenu, prije svega Ognjen Todorović (Zrinjski) i Jadranko Bogičević (Željezničar), jako dobro reagovali. Odmah su okrenuli Osmankovića na bok kako ne bi došlo do gušnenja.

Tada se sve dobro završilo po Kemala, a nadamo se da će i u ovom slučaju biti sve u redu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PRESEDAN
Imao je u Lokomotivi povredu vratnog pršljena,informišite se malo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi