Kenan Bajramović napušta Berlin

Raskid ugovora sa Albom

Kenan Bajramović napušta Berlin

M. Skaka

Alba iz Berlina raskinula je ugovor sa kapitenom košarkaške reprezentcije BiH, Kenanom Bajramovićem.

Bajramović je u ovoj sezoni odigrao 11 utakmica u dresu Albatrosa uz solidnih 16 minuta po susretu sa oko 7 poena i 4 skoka po susretu što je ispod prosjeka naše reprezentativne “četvorke” koji je u ranijim sezonama bio jedna od udarnih igala svake ekipe za koju je nastupao.

Bajramovićevom mjesto pod košem berlinske ekipe već je popunio 209 cm visoki Slovenac, Jurica Golemac koji stiže iz Panathinaikosa. Alba se ovako pojačava pred eliminacijske runde u Eurocupu, gdje su trenutno prvi na tabeli grupe A, dok u njemačkoj ligi zauzimaju drugu poziciju sa samo jednim bodom manje od Bonna.

28-godišnji Kenan Bajramović karijeru je počeo u KK Čeliku a kasnije je nastupao za sarajevsku KK Bosnu, Azovmash Mariupol, Lietuvos Rytas, Turk Telekom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.