Kenan Hasagić zaustavio Sivasspor
Hasagić nije mogao zamisliti bolji trenutak za povratak na teren

Oporavio se naš reprezentativni golman

Kenan Hasagić zaustavio Sivasspor

Kenan Hasagić, trenutno naš najbolji golman u potpunosti se oporavio od povrede i u susretu protiv lidera turskog šampionata zaigrao je u posljednjih pola sata, te dokazao svoju vrhunsku kvalitetu.

Hasagić je na golu Istanbul BB u 63. minuti zamijenio Mehmeta Alija, a iako je deset minuta nakon ulaska na teren primio gol, najzaslužniji je što je njegova ekipa osvojila tri gostujuća boda (2:1). Dvostruki strijelci za ekipu našeg internacionalca bio je Gokhan Kaba (8. i 17. minut), a poraz je ublažio Herve Tum u 75. minuti. Istanbul BB je tako priredio veliko iznenađenje, a domaći su nakon poraza prvo mjesto na tabeli prepustili Bešiktašu koji je slavio gostujuću pobjedu protiv Ankaraspora (4:1). Hasagić je u sudijskoj nadoknadi dobio i žuti karton.

Eskisehirspor je na domaćem terenu sa 2:0 savladao Antalyaspor, a Safet Nadarević je odigrao cijeli susret za pobjedničku ekipu. Denizlispor našeg Džemala Berberovića poražen je na gostovanju kod Fenerbahcea, a naš internacionalac se oporavlja od povrede i nije bio u sastavu.

Rezultati 31. kola
Genclerbirligi – Hacettepe 3:1
Kocaelispor – Trabzonspor 1:3
Sivasspor – Istanbul BB 1:2
Kayserispor – Gaziantepspor 3:0
Galatasaray – Ankaragucu 1:0
Fenerbahce – Denizlispor 1:0
Eskisehirspor – Antalyaspor 2:0
Bursaspor – Konyaspor 3:0
Ankaraspor – Bešiktaš 1:4

Tabela
Na tabeli vodi Bešiktaš sa 62 boda, a dalje slijede: Sivasspor 60, Trabzonspor 59, Galatasaray 55, Fenerbahce 54, Bursaspor 54, Kayserispor 44, Ankaraspor 40, Genclerbirligi 38, Eskiserirspor 36, Istanbul BB 36, Ankaragucu 36, Antalyaspor 35, Denizlispor 35, Konyaspor 35, Kocaelispor 26, Hacettepe 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.