Kenan Horić novi igrač FK Mladost Doboj Kakanj
Horić iz vremena dok je igrao za slovenske Domžale, gdje je zahvaljujući sjajnim igrama izborio transfer u Antalyaspor, gdje nije dobio pravu šansu, a svoju karijeru želi vratiti na ispravan put dolaskom u Mladost, gdje će sigurno imati veliku minutažu...

Veliko pojačanje za tim Adnana Zildžovića

Kenan Horić novi igrač FK Mladost Doboj Kakanj · Zvanično

D. Kurbegović

Kao što smo sinoć prvi i najavili, danas je i stigla zvanična potvrda transfera u FK Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Kenan Horić, 28-godišnji defanzivac novi je igrač kluba, koji je prvi dio sezone u Premijer ligi završio na šestom mjestu. Predsjednik Mladosti Mensur Mušija jučer je obavio razgovor s ovim Zeničaninom, a danas je i zvanično dogovoren transfer ovog sjajnog stopera.

Horić će s Mladosti potpisati ugovor na godinu i po, te će sigurno predstavljati veliko pojačanje za zadnju liniju kluba iz Doboja kod Kaknja. Sigurno da s ovim pojačanjem prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja ima ambicije i da pokuša izboriti Evropu, budući da je zadržao najbolje igrače, te doveo provjerena pojačanja neće biti nemoguće, ako ovaj klub na kraju sezone završi u samom vrhu tabele Premijer lige.

Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je prošle sezone ubilježio 22 nastupa. Ovog ljeta se vratio u Antalyaspor, ali nije upisao nijedan nastup u prvom dijelu sezone.

Top Komentari

yebem_velez_pisam_horde
Svaka cast za Mladost i Musiju
3 0
19211921
svaka cast mladosti, a nama nek igra bogicevic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi