Kenan Horić u idealnom timu desetog kola

Deset utakmica bez primljenog gola

Kenan Horić u idealnom timu desetog kola

Dino Kurbegović

Nogometaši Domžala sinoć su na domaćem terenu u okviru 10. kola 1. SNL savladali ekipu Gorice rezultatom 3:0, a drugi pogodak za domaćine postigao je 24-godišnji stoper Kenan Horić.

Domžale nakon 10 kola imaju skor od devet pobjede i jedan neriješen rezultat uz gol razliku od 15 postignutih i nijedan primljeni pogodak. Nakon još jedne briljantne partije u odbrani lidera prvenstva, bivši kapiten Čelika našao se u idealnoj postavi 10 kola.

Ovo je Horiću četvrti put u 10 odigranih kola da se nalazi u idealnom timu kola, a osim posljednjeg kola u idealnoj postavi je izabiran u prvom, trećem i šestom kolu najjače divizije u Sloveniji.

Nakon 10 odigranih kola na čelu tabele nalazi se ekipa Domžala s 28 bodova, drugi je Maribor sa 21, a treća je ekipa Olimpije s 18 osvojenih bodova.

Idealni tim 10 kola po izboru portala www.snportal.si: Tomislav Pelin (Krka), Nejc Skubic (Domžale), Kenan Horić (Domžale), Matej Centrih (Zavrč), Jure Matjašić (Zavrč), Niko Snoj (Radomlje), Janez Zavrl (Radomlje), Benjamin Verbić (Celje), Josip Fuček (Krka), Sasha Aneff (Domžale) i Marco Tavares (Maribor).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.