Kenan i Lance u polufinalu "Kupasija"

Odličan dan za Banvit

Kenan i Lance u polufinalu "Kupasija"

U prvoj utakmici Final Eight turnira završnice Kupa Turske, Banvit je bio bolji od Tofasa (81:78). Ovom pobjedom ostvaren je plasman u polufinale.

Košarkaši Banvita imali su prednost od 10 poena na kraju prvog poluvremena (45:35). Nastavak utakmice i treći period (21:22) donijeli su izjednačenu igru, da bi zadnjih deset minuta donijelo neizvjesnu završnicu nakon koje je Banvit osigurao nastup u polufinalu.

Najbolji u sastavu Banvita, koji je sjajno otvorio turnir u Konyi bio je bivši igrač Bosne Lance Williams sa 19 poena, Erdogan je dodao 12, dok su Davis i Ermis upisali po 9 poena. Naš Kenan Bajramović je postigao 3 poena uz 2 skoka.

Kod poraženih istakao se Žuža sa 24 poena.

Večeras će se igrati još jedna utakmica između Efesa i Fenerbahcea. Sutra su na rasporedu preostale dvije utakmice Kupasi Final Eighta u kojima će se sastati Besiktas - Aliaga i Galatasaray - Antalya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.