"Kodrin stil igre najviše podsjeća na Alvara Moratu"

Zanimljivo poređenje

"Kodrin stil igre najviše podsjeća na Alvara Moratu"

S. Grebović

Kenan Kodro jučer je zvanično potpisao za novi klub u svojoj karijeri.

Riječ je o mađarskom MOL Fehervaru u koji je Kodro prešao iz redova Atletic Bilbaa.

“Hvala vama na dobrodošlici. Sretan sam što karijeru nastavljam u Fehervaru. Moji prvi utisci su pozitivni i nadam se da ću ovdje imati uspješan period. Nikada nisam bio u Mađarskoj, ali o zemlji i klubu sam čuo mnogo toga dobrog od Armina Hodžića, koji igra ovdje. Ambiciozan sam i uvjeren sam da ću pomoći ekipi”, bile su njegove prve impresije u novom klubu.

Ovo će za 28-godišnjeg napadača biti osmi klub u njegovoj karijeri, a osim Atletica nastupao je još za Osasunu, B tim Real Sociedada, Copenhagena, Grasshoppersa, Valladolida i Mainza.

"Definitivno smo htjeli pojačati napad, a Kenan dolazi iz lige na visokom nivou u kojoj može igrati vrlo malo nogometaša. Naravno, od njega se najviše očekuju golovi. Njegov stil igre sličan je Alvaru Morati iz Juventusa, jer nije statičan napadač. Raznovrstan je i nudi različite napadačke varijacije", rekao je István Sallói, sportski direktor MOL Fehervara.

U svom novom klubu nosit će dres sa brojem 19.

Top Komentari

Karlosicroberto
Maši sve redom nhahahah iebo te morata
5 1
user1583752673
Ako bude ko on gadno vam se pise
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti