Nekadašnji bh. reprezentativac višak u Athleticu

Kodro na transfer listi

Nekadašnji bh. reprezentativac višak u Athleticu

A. Beganović

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro u ovom ljetnom prelaznom roku najvjerovatnije će napustiti redove Athletic Bilbaa.

Athletic je juče počeo sa pripremama za narednu sezonu, a na prvom treningu su se pojavila 32 fudbalera.

Španski mediji pišu da su čelnici kluba odlučili igrački kadar smanjti na 25 fudbalera, tako da će se određeni broj naći na transfer listi.

Prva dva igrača koja su stavljena na transfer listu su Ibai Gomez i nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro tako da bi u narednim danima trebali saznati imena novih klubova pomenutih fudbalera.

Gomez je u Athletic stigao iz Alavesa u transferu vrijednom tri miliona eura, a u prošloj sezoni je u Primeri odigrao 13 mečeva. Uglavnom je priliku dobijao sa klupe za rezervne igrače.

Sa druge strane, bosanskohercegovački ofanzivac u Athletic je stigao iz Copenhagena u transferu vrijednom oko milion eura, ali nije se uspio nametnuti šefu struke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odigrao je u Primeri u prošloj sezoni ukupno 17 utakmica i to tri u dresu Athletica, a 14 u dresu Valladolida u kojem je drugi dio sezone odradio na posudbi.

Osim za ova dva španska kluba u dosadašnjoj karijeri Kodro je između ostalog nastupao za Copenhagen, Mainz, Grasshoppers, Osasunu i Real Sociedad.

Top Komentari

Bhf111
Jel ima neki nas reprezentativac da nije visak negdje
5 0
dinass
Visak je on bio kad je potpisao ugovor sa klubom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi