Osmijeh na selektorovom licu pred okupljanje u Zenici, razlog je Kenan Kodro

Novi pogodak bh. napadača

Osmijeh na selektorovom licu pred okupljanje u Zenici, razlog je Kenan Kodro

E. Ganibegović

Zmajevi se u Zenici već polako okupljaju, a u Trening centar N/FSBiH u sjajnom raspoloženju stići će i Kenan Kodro.

U okviru 24. kola mađarske OTP Bank lige MOL Fehervar je danas na svom terenu s 2:0 savladao Honved, a jedan od dva gola postigao je i Kenan Kodro.

Matyas Katona je doveo MOL Fehervar u vodstvo u 34. minuti, te se pri rezultatu 1:0 otišlo na odmor.

Konačnih 2:0 postavio je bh. reprezentativac pogotkom s 11 metara u 90. minuti utakmice, nakon čega je zaradio i žuti karton.

Za Kenana je ovo bio deseti gol u OTP Bank ligi ove sezone i trenutno je diobi četvrtog mjesta na listi strijelaca zajedno s Babunskim iz Debrecena, Ikobe iz Zalaegerszega i Lukićem iz Honveda.

Osim tih deset pogodaka u ligi, Kodro je bio strijelac četiri pogotka za MOL Fehervar i ostalim takmičenjima i spreman stiže na okupljanje reprezentacije pred duele s Islandom i Slovačkom.

Oglasi

Bila je ovo vrlo bitna pobjeda njegovog tima u borbi za ostanak jer se sada s 27 bodova, koliko imaju i Ujpest i Zalaegerszeg, dva boda iznad crte, a prvi u zoni ispadanja je upravo Honved s 25 poena.

U idućem kolu, nakon reprezentativne pauze, MOL Fehervar i Kenan Kodro će u goste kod Ferencvarosa za koji nastupaju Kovačević, Ćivić, Gojak i Bešić, dok će Honved ugostiti Paks.

Podsjetimo, danas je u Mađarskoj strijelac bio i Jasmin Mešanović koji je pogodio u remiju Kisvarde kod Beširovićevog Mezokovesda (1:1).

OTP Bank liga, 24. kolo:

MOL Fehervar - Honved 2:0 (Katona 34', Kodro 90' (P))

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi